Referate Romana

Preview - Micul Print -- Rezumat


micul print
de antoine de saint-exupery
rezumat cu citate
micul print de antoine de saint-exupery este o capodopera a literaturii universale , destinata atat copiilor cat si adultilor , avand ca teme principale prietenia , dragostea si frumosul .
povestitorul este inca un copil cand se hotaraste sa deseneze un sarpe boa care inghite un elefant . mergand la cei mari si intrebandu-i daca le este frica de desenul lui , acestia raspund cu nonsalanta ca nu ar putea sa le fie frica de o palarie. le-am aratat oamenilor mari capodopera mea si i-am intrebat daca desenul acesta ii sperie . baiatul dezamagit , deseneaza un sarpe boa despicat penttru a face mai inteligibil desenul . atunci adultii ii spun ca ar fi mai bine sa lase deoparte serpii boa in favoarea altor lucruri mai importante . povestitorul alege prin urmare alta meserie decat aceea de pictor cea de pilot .
o defectiune la motor il obliga pe baiatul devenit acum barbat , sa aterizeze fortat in desertul african , in una din calatoriile sale . in timp ce incearca sa-si repare motorul , este surprins de un baietel fermecator care ii cere un desen cu o oaie . povestitorul se straduieste sa afle de la baietel de unde vine si cum a ajuns acolo . dar acesta nu da nici un raspuns . singura lui dorinta este sa primeasca desenul cu oaia . bine , dar ... ce cauti aici iar el rosti atunci din nou incetisor , cerandu-mi parca un lucru din cale-afara de insemnat - te rog ... deseneaza-mi o oaie
din cuvintele scapate de copilas , pilotul deduce ca acesta a venit de pe un asteroid de pe care e plecat pentru a cunoaste lumea . pe drumul sau a intalnit tot felul de planete miuscule cu un singur locuitor . prima era locuita de un rege care sustinea ca este stapan peste tot universul , a doua de un om de afaceri care isi petrecea tot timpul numarand stelele care dupa spusele lui ii apartineau . pe a treia planeta isi facea veacul un vanitos , iar pe ...

Aceste este doar un simplu preview la acest referat. Pentru referatul complet va rugam frumos sa il downloada-ti

Referat - Micul Print -- Rezumat

Nume referat: Micul Print -- Rezumat
Categorie: Referate Romana
Afisari: 11166
Download Word Download Referat (Word)
Mai multe referate asemanatoare:
Amintiri din copilarie-rezumat Click aici
Harap alb - rezumat Click aici
Fratii jderi - rezumat Click aici
Ion-rezumat Click aici
Rosu si negru -- rezumat Click aici
Zodia cancerului - rezumat pe capitole Click aici

Cautari asemanatoare

Referate scoala aranajate pe categorii. Cele mai populare referate, referate scoala, referate limba romana, referate engleza, referate istorie, referate geografie, referate in toate domeniile.
Toate drepturile rezervate. Copyright 2010 ©. Politica de confidentialitate - Contact - Blog.
Cautari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z