Referate Romana

Preview - Amintiri Din Copilarie-rezumat

Amintiri din copilarie
umorul este o forma a rsului, o manifestare a bunei dispoziii. la i. creanga umorul este alaturi de oralitate trasatura dominanta a amintirilor din copilarie. umorul la creanga este unul sanatos, de origine populara.
principalele categorii ale umorului snt umor de situaie izvort din fapte, situaii, ntmplari prinderea mustelor cu ceaslovul, molipsirea de rie de la caprele irinucai, aplicarea postei la talpi, bataia dintre mogorogea si paval, ntmplarea de la scaldat, vnzarea pupazei etc umor de caracter izvort din felul de a fi al unor personaje mogorogea, mos chiorpec, trasnea, popa buliga - zis si ciucalau etc umor de limbaj izvort din folosirea de locuiuni, zicatori si proverbe, menite a provoca rsul s mai aproape dinii dect parinii, se ine ca ria de om, au tunat si i-au adunat, mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima ori expresii ca va-i nevoie, calea - valea, bine - rau.
sursele umorului le reprezinta ntmplarile hazlii, buna dispoziie a autorului, nica face haz de necaz, prezena glumei in mijlocul lucrurilor celor mai serioase si sa nu credei ca nu mi-am inut cuvntul, de joi pna mai apoi, pentru ca asa am fost eu, rabdator si statornic la vorba de feliul meu si nu ma laud, ca lauda-i faa prin somn nu ceream de mncare daca ma sculam, nu mai asteptam sa-mi dea alii si cnd era de facut ceva treaba, o cam saream de pe-acasa ironia mos luca de te-a ntreba cineva, de-acum nainte, de ce trag caii asa de greu, sa-i spui ca aduci niste drobi de sare de la ocna si las daca nu tear crede fiecare autoironia n sfrsit, ce mai atta vorba pentru nimica toata ia, am fost si eu, in lumea asta, un bot cu ochi, o bucata de huma nsufleita din humulesti care nici frumos pna la douazeci de ani, nici cuminte pna la treizeci si nici bogat pna la patruzeci nu m-am facut. dar si sarac ca anul acesta, ca in anul trecut si ca de cnd snt, niciodata n-am fost.
limbajul artistic este de o frumusee si originalitate inimitabila. farmec...

Aceste este doar un simplu preview la acest referat. Pentru referatul complet va rugam frumos sa il downloada-ti

Referat - Amintiri Din Copilarie-rezumat

Nume referat: Amintiri Din Copilarie-rezumat
Categorie: Referate Romana
Afisari: 8661
Download Word Download Referat (Word)
Mai multe referate asemanatoare:
Micul print -- rezumat Click aici
Harap alb - rezumat Click aici
Fratii jderi - rezumat Click aici
Ion-rezumat Click aici
Rosu si negru -- rezumat Click aici
Amintiri din copilarie - caracterizarea lui nica Click aici

Cautari asemanatoare

Referate scoala aranajate pe categorii. Cele mai populare referate, referate scoala, referate limba romana, referate engleza, referate istorie, referate geografie, referate in toate domeniile.
Toate drepturile rezervate. Copyright 2010 ©. Politica de confidentialitate - Contact - Blog.
Cautari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z