Referate Biologie

Preview - Animale

Introducere
lumea animala este interesanta att prin diversitatea formelor ei, ct si prin nemarginita varietate a conditiilor mediului de trai terestru si acvatic. de aceea noua stiinta despre comportarea animalelor numita etologie este una din cele mai captivante si mai de perspectiva. parintele ei este savantul austriac conrad lorenz, laureat al premiului nobel. el a scris o serie de carti, doua dintre care, si anume prietenul omului si inelul regelui solomon au fost traduse in romna. nca o carte extrem de interesanta la acest capitol, de asemenea tradusa in limba romna este mostenirea salbatica a naturii de sally carrigher.
etologia studiaza asemanarea dintre comportarea omului si cea a fiintelor inferioare lui. ce facem noi la fel ca animalele ce imbolduri asemanatoare exista si la noi, si la animale ce feluri si forme de actiuni am mostenit de la stramosii nostri preumani acestea snt doar cteva din ntrebarile care se nasc in legatura cu datele obtinute de catre nvatatii etologi. datele acestea ne pun pe gnduri, deoarece ele nvie indirect antropomorfizmul o conceptie care atribuie lucrurilor, vietuitoarelor sau proceselor din natura forme si nsusiri omenesti si fata de care in zilele noastre oamenii nu simt dect repulsie.
antropomorfizmul este o adevarata sperietoare pentru biologi, deoarece enunta presupunerea ca animalele si dirijeaza actiunile la fel ca oamenii. ct de ntemeiate snt aceste presupuneri care snt argumentele pro si contra ale sustinatorilor si oponentilor acestei conceptii
exista diferite activitati ale animalelor care pot fi studiate fara concluzii preconcepute cu privire la caracterul lor constient.
majoritatea etologilor nsa, posednd o vasta si temeinica pregatire in domeniul biologiei, judeca cu mai multa ndrazneala in aceasta privinta. william thorpe de la universitatea din campbridge, unul dintre cei mai cunoscuti etologi, declara raspicat e greu sa gasesti vre-un aspect in conduita animalelor, care n-ar avea a...

Aceste este doar un simplu preview la acest referat. Pentru referatul complet va rugam frumos sa il downloada-ti

Referat - Animale

Nume referat: Animale
Categorie: Referate Biologie
Afisari: 5222
Download Word Download Referat (Word)
Mai multe referate asemanatoare:
Nutritia la animale si la plante Click aici
Animale domestice Click aici
Locomotia la animale Click aici
Sistemul digestiv la animale Click aici
Hranire-animale Click aici
Camuflaj si mimetism la animale Click aici

Cautari asemanatoare

Referate scoala aranajate pe categorii. Cele mai populare referate, referate scoala, referate limba romana, referate engleza, referate istorie, referate geografie, referate in toate domeniile.
Toate drepturile rezervate. Copyright 2010 ©. Politica de confidentialitate - Contact - Blog.
Cautari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z