Referate Romana

Preview - Legendele Olimpului Zei

Legendele olimpului
zeita gheea s-a casatorit cu zeul uranus , care putea sa prevada viitorul.asa a aflat ca iintr-o zi unul dintre copii ii va lua puterea si s-a hotarat sa-i inchida in inchisoarea de sub pamant numita tartar.
in vremea cand uranus se odihnea , gheea a patruns in inchisoare eliberandu-si fii.intrebandu-i care se simte in stare sa se lupte cu uranius , singurul care a raspuns a fost cronos care vroia sa se razbune.dupa ce l-a omorat pe uranius , cronos a devenit stapanul pamantului , s-a casatorit cu reea si au avut cinci copii.pe cinci dintre ei i-a mancat , iar pe cel de-al saselea numit zeus , reea l-a ascuns in insula creta , iar cand a hotarat sa-l infrunte pe cronos.
s-a dus la metis , care i-a dat o bautura pe care daca o bea fratii lui ieseau mari si puternici ca si fratele lor.a inceput un razboi care avea sa tina zece ani , dar zeus cu fratii sai au castigat aruncandu-i inapoi in tartar pe cronos si pe titani.
zeus a impartit lumea impreuna cu fratii sai astfelel a luat cerul , hades a luat in stapanire tinuturile subterane , iar poseidon a luat marile , fluviile si izvoarele.s-au stabilit in olimp unde zeus este stapan si le da surorilor cate un taramhestia primeste focul , demetra primeste holdele bogate si livezile cu rod , iar hera devine sotia lui.
alta sotie a lui zeus a fost zeita leto.dupa un timp gheea il ataca pe zeus cu gigantii nascuti din sangele lui uranus. dupa atatea lupte toti zeii fug in egipt cu exceptia lui zeus , care impreuna cu baiatul lui hermes si cu heracle ii inving pe gigantic si raman stapani in olimp.zeus era ingrijorat de prometeu , fiul lui iapet acesta din urma fiind fiul lui gheea.prometeu creeaza lumea , iar zeus hotaraste ca omul sa-i fie supus si sa i se aduca sacrificii.dar prometeu il tradeaza pe zeus si le aduce oamenilor focul , pentru acest sacrificiu murind in chinuri.
zeus si hermes se hotarasc sa vina pe pamant ...

Aceste este doar un simplu preview la acest referat. Pentru referatul complet va rugam frumos sa il downloada-ti

Referat - Legendele Olimpului Zei

Nume referat: Legendele Olimpului Zei
Categorie: Referate Romana
Afisari: 11722
Download Word Download Referat (Word)
Mai multe referate asemanatoare:
Legendele olimpului Click aici
Legendele europei Click aici
Legendele romei Click aici

Cautari asemanatoare

Referate scoala aranajate pe categorii. Cele mai populare referate, referate scoala, referate limba romana, referate engleza, referate istorie, referate geografie, referate in toate domeniile.
Toate drepturile rezervate. Copyright 2010 ©. Politica de confidentialitate - Contact - Blog.
Cautari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z