Ioan Slavici

Ioan Slavici

Categorie: Romana
Data adăugării: 03.09.2011
Descărcări: 179
Notă: 10 / 10 - 1 vot

ioan slavici

bibliografie

1848 la 18 ianuarie s-a nascut la siria, ioan slavici, fiul lui savu slavici
si al elenei borlea. savu slavici, agricultor la origine, va deveni co-
jocar.
1854 incepe invatatura la scoala din siria, avand ca dascal pe dimitrie
vostinar.
1860 se inscrie la liceu din arad.
1865 se transfera la liceul german din timisoara. spre a se intretine, da
ore de meditatie.
1867 revine la arad, unde frecventeaza ultima clasa de liceu, ca elev
particular.
1868 trece examenul de bacalaureat, la satu mare. toamna pleaca la
pesta sa studieze dreptul.
1869 este secretar al notarului din cumlaus. toamna se duce la viena
spre a-si face stagiul militar, reluandu-si studiile de drept il intal-
neste pe eminescu.
1871 studentii romani din viena fondeaza societatea ,,romania juna,
iar slavici este ales presedinte, d.popovici barcianu secretar,...

Etichete
ioan, slavici
statistici website
  • Total referate: 5897
  • Categorii: 21
  • Referate descarcate azi: 428