Referate Romana

Preview - Compunere

Frumos si sfnt in opera drutiana
moto c traim pe-acest pamnt
mai avem un lucru sfant,
o cmpie, un sat natal,
o clopotnita pe deal,
adunc moralizator si interesant construita opera drutiana. e o oglinda reflectoare acelor mai nalte simteminte caracteristice poporului moldovean. la ion druta zbuciumul si ntregul circuit porneste de la ideea frumos. uneori vazut ca opera de arta, descoperit pe calea creatiei, alteori ca dimensiune valorica caracteristica unui om. si nu toti sunt oameni. caracterile antagoniste vin sa nu anteze ideea de frumos si sfnt in opera drutiana. aceste doua largi dimensiuni se extind la nivelul ntregii creatii.
categoriile estetice amintite poarta la druta amprenta unei mintalitati profund populare. incercnd sa ntelegem ideia de sfintenie, e necesar sa patrunda in miezul gndirii poporului nostru. aceasta ntelegere nu neamna folosire unor clisee decorative folclorice, nu echivaleaza cu frnturi de subiecte sau umbre de personaje mprumutate din creatia orala, ci presupune prezenta motivelor ... populare care cer a fi discifrate.
erorii lui druta snt mesagerii si ntruchiparea vie a ideii de bine si frumos, idee cntradictorie manifestarilor antipodice-de esenta antimorala, antisociala, antinationala, antiumana .
proza si dramaturgia drutiana si gasesc ntr-un punct ntlnire, de aici si unicitatea lor, concordanta de senzuri si, pe alocuri, de structuri gramaticale.
n confirmarea ideii de apararea a idealului sau, calin ababii vine sa afirme acele nescrise, doar irabile norme etice ale moldovanului dintotdeauna, fiind adnc de starea ecologica proasta a moralitatii , ndurerat de felul cum pe toate caile porneste sa se ruineze ce ce este mai sfnt sufletului sau al acestui pamnt-temelia odinioara durabila a vietii poporului.
orecare ar fi povara destinului si orict e-ar ngenuncheat, spiritul lor se nalta tot mai sus. pastorul, samariteanca si asuma ferm, cu ntreaga putere de voin...

Aceste este doar un simplu preview la acest referat. Pentru referatul complet va rugam frumos sa il downloada-ti

Referat - Compunere

Nume referat: Compunere
Categorie: Referate Romana
Afisari: 22567
Download Word Download Referat (Word)
Mai multe referate asemanatoare:
Compunere sf Click aici

Cautari asemanatoare

Referate scoala aranajate pe categorii. Cele mai populare referate, referate scoala, referate limba romana, referate engleza, referate istorie, referate geografie, referate in toate domeniile.
Toate drepturile rezervate. Copyright 2010 ©. Politica de confidentialitate - Contact - Blog.
Cautari : A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z